среда, 18. септембар 2013.

" БОБИНИХ 50.ГОДИНА "


 Наши другари из " Бобе " су ове године прославили 50.рођендан одреда . Одговарајући на Позив за присуствовање Свечаној академији  , представници нашег одреда су отпутовали за Крагујевац . Наши другари из " Бобе "  су нам позив упутили још на Скупштини " Надела ",па смо са нестрпљењем чекали одлазак код њих .
         Свечана академија се одржавала у Дому ученика у Крагујевцу . Одмах по доласку , у маниру правог домаћина , на улазу нас је дочекао старешина " Бобе " Поп( за оне који му нису пријатељи Милош Тодоровић ) .






.... До почетка свечане академије време смо провели дружећи се са нашим пријатељима из других одреда . Уживајући у шали и забави и евоцирајући успомене дочекали смо почетак свечане академије .




   ....Свечана академија је била свечана у правом смислу те речи . Пре почетка официјалног дела сви гости су обишли изложбу коју су " Бобинци " направили .
 Ту је било свега , од пехара , диплома , захвалница па до амблема , марама , мајици и свих оних драгих успомена , који су " Бобинци " годинама скупљали .



Амблеми са разних акција , амблеми других одреда ...







...После је уследио свечани део . Свечаност је почела интонирањем химне чете " Вихор " . Након поздравног говора старешине одреда домаћина , у коме је између осталог нагласио да је Чета " Вихор " корен-основа из које је настао " Боба " , присутнима су се обратили извиђачи који су основали " Бобу " . Старешина " Бобе " је након тога доделио " Златну повељу " својим члановима који су : " стварали одред , радили у њему и омогућили сарадњу са другим одредима " .

 У име начелника и старешина одреда свих генерација присутнима се обратио Бранко Вељовић .





Заједничка слика представника одреда који су добили " Златну плакету " . " Плакете " су добили следећи одреди : " Семберија - Бијељина " , 22.април - Бања Лука " , " Свети Сава - Београд " , Жарко Зрењанин Уча - Бела Црква , Хоризонт - Смедеревска Паланка , Бошко Ђуричић - Јагодина , Цар Лазар - Крушевац , Јосиф Панчић - Ниш , Артем - Крагујевац , 21.октобар - Крагујевац , Колубара - Лазаревац , Надел - Старчево " .




" Плакету " су добили и чланови одреда који су победили на првом такмичењу " Wild Srbija '' у категорији авантуре :
1 ) Немања Благојевић - Благоје ;
2 ) Никола Костић - Коста ;
3 ) Андреја Костић - Андра ;






" Бобинци " су као што приличи , од гостију добили многобројне поклоне . Издвајамо један , који је на нас оставио најјачи утисак .















...Након официјалног дела и свечаног ручка , сви гости су имали могућност да остану код " Бобе " и друже се и вече након свечаности . Они који су остали ( а међу њима и ми ) , били су смештени у Дому ученика средњих школа . О вечери и дружењу се не може писати јер је требало то доживети .






" БОБИНЦИ " ,ХВАЛА НА ГОСТОПРИМСТВУ И ЖЕЛИМО ВАМ ЈОШ ПУНО УСПЕШНИХ АКЦИЈА .
З-Д-Р-А-В-О !!!



Нема коментара: