уторак, 17. септембар 2013.

" 5.ЈУН , СВЕТСКИ ДАН ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ "

...Наш одред је и ове године 5.јуна , обележио Светски дан животне средине . Обележили смо тако што смо се укључили у Едукативну акцију о значају заштите животне средине која је одржана у Кошутњаку а коју су заједнички организовали Министарство за омладину и спорт , Сектор за спашавање МУП-а Србије и ЈП " Србијашуме " . Иначе , Међународни дан животне средине се обележава од 5.јуна 1972. године . Тада је делегација Југославије , на седници Уједињених нација , предложила межународну сарадњу у циљу очувања животне средине .
Сви наведени су свим присутнима теоријски и практично објаснили и показали на које све начине и на који начин можемо чувати животну средину и које превентивне мере треба преузети да не би дошло до пожара јер као што је казао Предраг Марић , Начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије : " У годинама иза нас , нарочито у 2012.г., у којој је било 20 великих пожара у којима се штета процењује на 50 милиона евра , људски фактор је незаменљив . Због тога сматрамо да у свести људи треба нешто да се промени у односу према шумама " .
....Акценат овогодишњег обележавања је усмерен на борбу против бацања хране јер се " процењује да се баци око 300000 тона хране а зна се да је сваки седми становник планете гладан " . .." Најлакше је запалити нешто и оставити ђубре иза себе али је много лепше бити одговоран и очувати оно што имамо у свом окружењу " .

МИСЛИМО О ТОМЕ , МИСЛИМО О ТОМЕ , МИСЛИМО О ТОМЕ 

Нема коментара: