петак, 3. август 2012.

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ SCAUT ПАРК ЗАЈЕЧАР, СРБИЈА

.
.ZAJEČARSKO LETO U ZNAKU MAĐUNARODNE SARADNJE
.
  
.
 Na sajtu  Saveza ovako piše N.Nikolić. Zaječarski izviđači ove godine prvi put organizuju ovu akciju. Mislimo da joj treba dati dosta podrške i propagande i u tom cilju objavljujemo ceo tekst. Čast nam je da i mi budemo podrška ovoj ideji.

.

.
"Objavio Nikola Nikolić
četvrtak, 02 avgust 2012 15:32
Odred izviđača “Đorđe Simeonović” iz Zaječara ovog leta domaćin je izvidjače iz raznih delova sveta. Ovo nedelje u okviru medjunarodne akcije “Oseti prirodu – Feel the nature”, ugostili su skaute iz Grčke, odnosno Soluna i Atine, kao i Bosne i Hercegovine, OI "Igman 92" iz Sarajeva.
Za vreme akcije učesnici će pored izvidjačkih aktivnosti, obići i znamenitosti Zaječara, muzej, Udruženje tkalja “Snovatica”, Srpsku Pravoslavnu crkvu, kasno antički lokalitet “Romulijana” kraj Zaječara, kao i Vratnu kraj Negotina.
Većina učesnika opredelila se za dvodnevno preživljavanje u toku kog će imati priliku da osete čari pravog “Survivora”. Ostali učesnici će za to vreme upoznati prak sumu “Kraljevica” kroz prelazak “Staze izazova”, noćne šetnje u kojiam će učiti o sazvežđima, posmatrati mesec i zvezde teleskopom, ali i uživati u izvidjačkom kulturno-zabavnom programu.

Ovakvu medjunarodnu aktivnost zaječarski odred organizuje prvi put, ali se nada da će iz godine u godinu povećavati broj skauta iz celog sveta, a tako i broj novih izviđačkih drugova.
Izviđači iz Zaječara ovog jula su se dve nedelje družili i sa skautima iz Švedske, bili u poseti izvidjačima u Londonu, a od 5. avgusta biti domaćini izviđačima iz Francuske".

.Ovo je naslovna fotografija sa profila

FEEL THE NATURE 
OSETI PRIRODU
.
.
Ko može odoleti ovakvim predelima ?!
.

 
 .
''Feel the nature 2012
The best way to have fun this summer is to spend a week in the town of Zaječar and its surrounding area. This is the opportunity to take part in various scouting activities, meet scouts from many countries and learn about different cultures and traditions. If you want to try out your scouting skills, have fun spending time outdoors, enjoy making new friends and have memorable experiences, join in a summer adventure “International scout meeting – Feel the Nature 2012”.
.
"Најбољи начин да се забавите ово лето је да проведете недељу дана у граду Зајечару и његовој околини. Ово је прилика да учествујете у разним извиђачким активностима , упознате извиђаче из многих земаља и сазнате о различитим културама и традицијама. Ако желите да испробате своје  извиђачке вештине, забавите се проводећи време напољу, уживајте у новим пријатељствима, незаборавним искуствима, придружите се авантури "Међународног летњег дружења извиђача – Feel the Nature 2012", ’’Осети природу 2012''.

.


Pevanje himne akcije, nakon otvaranja u centru grada.

 .
Zaječarski izviđači sa gostima.
.
Zadovoljstvo nam je da podržimo akciju Odreda izviđača “Đorđe Simeonović” iz Zaječara. Ove nedelje u okviru medjunarodne akcije “Oseti prirodu – Feel the nature”, ugostili su skaute iz Grčke, odnosno Soluna i Atine, kao i Bosne i Hercegovine, tj. Sarajeva. 
Na poziv Saveza izviđača Beograda, grupa od 24 skauta će biti dva dana gosti Beograda. 
Na molbu Sekretara Saveza, Barišić Milana i uz dobru volju i dugogodišnju podršku, Predsednik skupštine odreda Nikola Popović uz saglasnost Direktora Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, gospodina Zorana Milačića obezbedio je smeštaj za skaute u Domu "Jovan Jovanović - Zmaj, gde su i prostorije našeg odreda.
.
Ovo će, zahvaljujući gospodinu Popoviću i gospodinu Zoranu Milačiću biti dom skautima, gostima iz Grčke.
 .
.
A BEOGRADSKI IZVIĐAČI ĆE IM BITI DOBRI DOMAĆINI.
.

Нема коментара: