недеља, 6. март 2011.

САЈАМ КОЛЕКЦИОНАРА - ОИ "МИХАЈЛОВАЦ" - БЕОГРАД

.
Данас смо били на одличној акцији. Трудили смо се да се добро спремимо. Највећи део посла су одрадили Васић Драган и Колаковић Дарко. И остали чланови екипе су пошли на такмичење одлично расположени. Посебно похваљујемо најмлађе чланове наше екипе: Андреа, Алекса, Марко. Озбиљно, са пуно одговорности и жара су спремили своје колекције. Радили су укорак са одраслим члановима екипе. На таквим младим, данас полетарцима, лежи будућност нашег одреда. Свака похвала за њих.

Надали смо се успеху, радовали смо се што ћемо се опет срести са старим пријатељима, извиђачима. Био је ту Миле Барјактаревић – Табарка из Велике Плаве, одред „15.мај“, који је компоновао и поклонио нам ауторска права за Свечану песму – химну – нашег одреда; Нијаз из одреда „Северац“ из Београда; много извиђача из одреда са којима смо се недавно дружили на нашој акцији „Светосавски сабор – Извиђачи певају“, са којимо се дружимо и надмећемо на многим другим акцијама.

Слике говоре више од речи, па да покажемо шта смо све данас радили.



Прво о Одреду који већ 19. пут организује популарни „Сајам колекционара“. Јуче, 5.марта одред „Михајловац“ је прославио 44. рођендан.






ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ, ИЗВИЂАЧИ,

СА ЈЕДНИМ ДАНОМ ЗАКАШЊЕЊА

СРЕЋАН ВАМ РОЂЕНДАН,

поносни, чак четрдесет четврти! И данас сте јаки као што сте били и у протеклим деценијама. Од вас можемо много научити, оправдали сте вашу девизу

„ЛЕПО ЈЕ БИТИ ИЗВИЂАЧ“

О организацији акције, понављам, слике више говоре:















Плакат акције, амблеми, визит карта и разгледница

Наша екипа је имала 10 чланова:


Васић Драган, Додић Адам, Колаковић Дарко, Ђинђић Драгомир, Колаковић Алекса, Трифуновић Огњен, Јовић Андреа, Бановић Златица, Ђелић Марко и Крстић Бранко, кога нема на нашој фотографији. Бранко је ветеран, осамдесетих година прошлог века секретар СИБиХ-е.

Ово су наше колекције, с'лева, с'десна, анфас, у прописаним категоријама. Извиђачке колекције: извиђачке јубиларне поштанске марке и коверте (Драган Васић), колекција значака Савеза извиђача Југославије (Драган Крстић), под мотом овог о Сајма, „Моја организација“, колекције о СИС-у, нашем одреду, нашој највећој акцији (Васић Драган и Колаковић Дарко, Драгомир Ђинђић, Адам Додић и Бановић Златица). Остале колекције: моји цртежи (Марко Делић), стари новац (Огњен Трифуновић), мој албум (Андреа Јовић), значке (Златица и Весна Стевановић, која је била спречена да дође).


Осим овако изложених колекција, екипе су имале обавезу и да направе мултимедијалну презентацију свог одреда (pps или movie) у трајању око 5 минута. Ми смо направили два кратка филма. Први је био са музичком подлогом Свечане песме нашег одреда и фотографијама о историјату и раду нашег одреда. Други, музичка подлога позната извиђачка песма „Шума је извиђачу друг“. Инструменталне делове смо, такође, покрили фотографијама о раду нашег одреда, а део са вокалом је покривен текстом песме, као караоке. Златица, која је члановима осталих одреда, „публици“, образлагала шта говоре наши филмови, а водећи се чињеницом да је наша највећа активност такмичење „Извиђачи певају“, позвала је присутне да запевају сви. Тих три минута, и мало више, сви присутни су певали ову лепу извиђачку песму. Песма је извиђачу друг, а кад пева пуна учионица извиђача, онда је то пуно, пуно другарства.

И на крају, подела признања. Овај Сајам има један куриозитет. Сваки учесник добија „гласачки листић“. Гласање је тајно. Осим оцене чланова жирија о пласману екипа, њихових колекција, у великој мери одлучују сами такмичари.

Ево шта смо ми данас добили за наш труд. Андреа Јовић је била задужена да у име наше екипе прими Диплому за учешће на XIX Сајму Колекционара. А онда, збуњена, што нико није могао да примети, и Диплому и Пехар за освојено 2. место за колекцију Крстић Бранка, „Извиђачке значке СИЈ-а“ а потом и Сребрну медању за приказану колекцију на ТЕМУ XIX Сајма Колекционара: „МОЈА ОРГАНИЗАЦИЈА“.

Андреа ће дуго бити поносна што је у једном тренутку, за свој Одред, држала у рукама три Дипломе, Сребрну медаљу и Пехар.


На крају, ако се нисте уморили, покрените овај филмић и можемо поново отпевати ову лепу извиђачку песму...

.

Нема коментара: