среда, 2. фебруар 2011.

КОНАЧАН ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ "СВЕТОСАВСКИ СУСРЕТИ -ИЗВИЂАЧИ ПЕВАЈУ"



Двоумили смо се како да формулишемо ово саопштење. Да ли да тражимо и набрајамо пропусте (наше и осталих) или да будемо објективни. Одлучили смо се за ово друго. Па тако, као што знате, и ову акцију не бисмо успели да реализујемо да није било помоћи оних који су и до сада увек били уз нас, а то су:
"Центар за заштиту одојчади, деце и омладине" - Београд,
"Савез извиђача Београда",
"Ласта"А.Д. - Београд,
Предузеће "Мадра - Београд,
Штампарија "Плус" - Београд,
Банка Финдоместик - Београд,
Центар за културу Општине Барајево.

Штаб акције је настојао да обезбеди све неопходне услове за успешну реализацију акције.
Наравно, акцију су својим присуством највише увеличали наши другари који се традиционално одазивају нашем позиву за учешће на акцији, и наравно, као и увек долазе масовно, према могућностима.
На акцији су учествовали следећи Одреди извиђача:
„Ратко Вујовић- Чоче“ Београд, 57 учесника,
„Франце Прешерн“ Београд 33 учесника,
„Надежда Петровић“ Велика Плана 17 учесника,
„15. мај“ Велика Плана 14 учесника,
„Морава“ Трновче 19 учесника,
„Спартак“ Суботица 10 учесника,
„Бошко Ђутичић“ Јагодина 17 учесника,
„Михајловац“ Београд 14 учесника,
„Миодраг Миловановић Луне“ Београд 10 учесника,
„Стефан Дечански“ Београд 9 учесника,
„Семберија“ Бијељина 5 учесника,
„Шумадија“ Барајево 5 учесника,
"Стари храст"из Лозовика 3 учесника и
„Свети Сава“ Београд 20 учесника.

Укупно је било 233 полетарца и пчелице, извиђача, планинки, брђана и брђанки. Акцији је присуствовало и 25 гостију. Наведене податке смо добили увидом у обрасце "Коначна пријава".

Сматрамо да смо акцију успешно организовали. Одабир песама, учешће, аражман наступајућих екипа и сви остали делови програма били су у складу са извиђачким законима и свечаностима у оквиру прославе дана "Светог Саве". Треба истаћи да је акција једна од првих масовних окупљања извиђача у низу акција којима се обележава јубилеј 100 година Савеза извиђача Београда и Србије, као и 10 година рада одреда извиђача „Свети Сава“.

Жири за оцену програма у складу са елаборатом, у суштини је добро обавио свој посао. Он је констатовао да треба унапредити активности на компоновању нових и певању постојећих извиђачких песама. Такође жири је констатовао да је потребно израдити песмарице са нотама и акордима за чланове организације.

Оцене већине учесника акције биле су веома позитивне. Жири је имао ситних пропуста које ћемо исправити . Сматрамо да је највећи пропуст направљен код саопштавања одлука жирија, када техничком грешком (НЕ ЖИРИЈА) није додељена награда екипи из одреда „Ратко Вујовић Чоче“. Кроз другарски и извиђачки разговор тај пропуст је превазиђен.

Могли смо да будемо "доследни" па да не дозволимо наступ екипа које нису униформисане, оних који немају изв. књижице према правилнику, екипа које немају ово, оно. Могли смо да не дозволимо наступ другарима из Јагодине који нису стигли комплетни (део екипе стигао касније због кашњења аутобуса), па да им се после толиког пута само захвалимо, или да другари из "Стефана Дечанског" наступају само у ревијалном делу јер "немају адекватну песму". Можда би и неко био испуњен. Ми не би. Циљ нам је да сви уживамо и да се лепо проведемо. То нам је карактер акције ("благи такмичарски" - види елаборат) и увек ће бити. А да би свима било лепо, мораћемо да сви ту и тамо "малчице" зажмуримо. Наравно, да зажмуримо на "недостатке" других учесника, ДРУГАРА СВИХ НАС, а не на пропусте организатора. Циљ нам је само песма, и лепа атмосфера (нема лепе атмосфере без песме).

Ненамерних пропуста је било. Вероватно се и код других одреда дешавају непредвиђене ситуације. Они који организују акције то разумеју. Захвални смо свима који су уживали док су слушали интерпретације екипа (а мислимо да је заиста било за уживање) и који су тај угођај ставили испред ненамерних пропуста. Наравно свесни смо да је увек могуће и да неко дође само да би тражио пропусте. Али небитно. Надамо се да сте се лепо провели и да ћемо се видети опет као и да ће позитивни утисци надвладати остале.

Одреду извиђача „Свети Сава“ остаје задатак да уочене пропусте исправи и да радимо на унапређењу садржаја и организацији нових сусрета.

До следећег виђења ЗДРАВО!

П.С. По обради снимљеног аудио-видео материјала сви учесници ће (као и увек) добити исти на своје (одредске) адресе.

Нема коментара: