понедељак, 22. фебруар 2010.

ROBERT BADEN - POWELL - дан сећања

.

Драги наши пријатељи, ИЗВИЂАЧИ!
.
.
Поносни што смо чланови највеће волонтерске организације у свету, Светске организације скаутског покрета, Савеза извиђача Србије, сећамо се да је на данашњи дан, 1857. године рођен њен идејни творац и оснивач.

.

.

.У свом последњем писму извиђачима, Robert Baden Powell је написао:
.



''... Имао сам много срећан живот и желим сваком од Вас да такође има срећан живот. Верујем да нас је Бог ставио у овај диван свет да будемо срећни и уживамо у животу. Срећа не долази од тога да будеш богат, нити само успешан у својој каријери, ни само-попустљив. Један корак ка срећи је да себе одржиш здравим и јаким, док си дечак, тако да можеш бити користан и уживати у животу када одрастеш. Изучавање природе ће ти показати како је пуно лепих и прекрасних ствари Бог направио да уживаш. Буди задовољан оним што имаш и направи од тога још боље. Гледај на светлу страну ствари уместо на тамну. Али, прави начин како бити срећан је делити срећу са другим људима. Пробај и оставити свет мало бољим него што си га нашао, а када дође твој ред, можеш умрети срећан у осећању да у сваком случају ниси губио своје време, и да си дао најбоље од себе ... Бог ти помогао у томе''.
.

.
На данашњи дан, пре годину дана, баш на Дан сећања, и ми смо донели одлуку да направимо овај наш блог. Објавили смо 76 прилога.

.
Први наш прилог је био посвећен Robert Baden Powell - у.
.

Поносни смо на то!

.

Нема коментара: