четвртак, 27. септембар 2012.

7. БРЂАНСКА ПАСУЉИЈАДА „БУГАРИЈА 2012“ – ВЕЛИКА ПЛАНА

.



 
 .
 Ми смо, скоро, стални учесници ове манифестације. Већ сви знате за веће значење од назива „Брђанска манифестација“. Овог дана се на Бугарији окупи цела Велика Плана и њихови гости. Ту су Културно уметничка друштва, Удружење жена, Средња угоститељска школа, Месна заједица, разна друга удружења и доста мештана и наравно неколико одреда извиђача.
.
 Ово је НАРОДНА ФЕШТА.
.
 .
Отварање акције: господин Мирослав Барјактаревић
.
 
.
Гости извиђачи:
.

 
.
Извиђачи ОИ "МОРАВА" из Трновча певаjу химну свог одреда
.
.
Наше комшије су били извиђачи из Осипаонице. ако смо неког прескочили, извините.
.
.
Пасуљијада, то је централна идеја. На сваком кораку су котлићи у којима се кува пасуљ и нада за што бољи успех. Наш Деда Милан кува најбољи пасуљ и желимо да још дуго иде са нама, да се на крају засладимо његовим ручком.
.
 .
Луна помаже деда Милану
.
За разлику од наших ранијих учешћа, ове године смо имали екипу млађих извиђача, која је првенствено дошла да научи понешто од деда Милана  а и учествовала је у
.
 ИЗВИЂАЧКОЈ ДИСЦИПЛИНИ – СТАЗА
.
Ове слике су направили сами извиђачи. Одлично су одрадили два задатка: испратили су сликама целу стазу, контролне тачке, удружено савлађивање стазе са извиђачима ОИ "Михајловац" из Београда.
.
ОСВОЈИЛИ СУ ПРВО МЕСТО НА СТАЗИ
. 
 
 Луна
 Сандра
 Сава
.
Све су то сами овековечили одлични фотографи, а посебна похвала за Сандру. Њено оштро око је забележило најважније детаље за СТАЗЕ.
.
.
Ову захвалницу за учешће на акцији су добили:
Драган Васић, Сава Симић, Златица Бановић, Милан Комаров, Сандра Бранковић и Луна Шаћири
.
.
Поздрав домаћинима и доћи ћемо опет!
.

Нема коментара: