среда, 13. јануар 2010.

ПОДСЕЋАЊЕ...

 .
...У прилогу предстојеће акције "Извиђачи певају" подсећам заинтересоване извиђаче о "давним" почецима акције.
.
....Након неколико година учествовања на "Светосавским саборима" (акцији СИБ-а), дошао сам на идеју да би наш одред могао покушати у наредном периоду да буде добар домаћин-организатор ове акције. С'обзиром да наш одред носи назив нашег просветитеља Светог Саве, некако ми је било логично да наш одред буде организатор ове активности СИБ-а.
.
Ту идеју сам изнео "давне" 2002 г. Управи и Штабу нашег одреда и једногласно је прихваћена. Преко тадашњег Старешине нашег одреда гoсподина Желимира Пековића, (који је био члан Старешинства СИБ-а), упутили смо молбу Старешинству СИБ-а, које је исту прихватило једногласно.
.
....Прва акција којој смо били домаћини је била 2003.године у Дому "Ј.Јовановић -Змај", (где се и до сада одржавала). Акценат смо те и наредне године давали на подсећање свих присутних на живот и дело нашега Светога Саве. Било је ту и рецитација, песама и прича о нашем просветитељу. Урађеним смо били задовољни. Међутим, иако се број присутних сваке године повећавао, имали смо утисак да нам акција изгледа као комеморативни скуп. Желели смо да то променимо, и да у акцију уведемо неку извиђачку активност веселог карактера, како би ми и учесници тог дана славили Светога Саву а не подсећали га се са сетом.
.
...Тако се родила идеја да организујемо такмичење у певању, са благим такмичарским карактером. Идеја је "дошла" од извиђачког ветерана и (на нашу срећу и задовољство) нашег члана ГОСПОДИНА ДРАГОМИРА ВАСИЋА. И "давне" 2005.г. одржано је прво такмичење у певању. На тој првој акцији учествовало је укупно ... одреда са такмичара. Било је одреда који нису учествовали али су нам били драги гости.
.
...Сваке следеће године, број учесника се повећавао, па смо стекли утисак да радимо добро и праву ствар. Из године у годину, то је изгледало овако:
.
1) 2005.год...учествовао ... одред са ... такмичара,
.
2) 2006.год..учествовао ... одред са ... такмичара,
.
3) 18.03.2007.год..учествовало 9 одреда, 1 Сам.чета са 217 такмичара, и 17 гостију,
.
4) 03.02.2008.год..учествовао 21 одред са 223 такмичара, и 11 гостију,
.
5) 31.1.2009.год..учествовало 19 одреда са 297 такмичара, и 62 госта.
.
...Иако је простор где се одржава акција, адекватан за ту намену: паркинг, свечана сала, гардероба, простор за жири, мокри чворови, трпезарија...Свесни смо чињенице да је број такмичара превазишао капацитет сале, па се због тога извињавамо.
.
....Уз знак захвалности за несебичну помоћ одреду сваке године нашим пријатељима додељујемо и плакете одреда. Ту активност ћемо и наставити.
...Трудимо се да сваке године будемо све бољи и надамо се да у томе успевамо. У томе нам доста помажу и сугестије које добијамо од учесника после сваке акције. Неке смо у стању да реализујемо а неке нисмо из објективних разлога али настојимо.
.
...Дужни смо и да поменемо све који нам константно помажу и на тај начин олакшавају одржавање акција.То су:
.
1) господин Зоран Милачић, ген.директор "Центра за заштиту одојчади, деце и омладине",
2) господин Никола Поповић,директор Дома "Ј.Јовановић-Змај",
3) активни учесници и гости сваке наше акције,
4) Савез извиђача Београда ( у последње време),
5) Банка "ФИНДОМЕСТИК" - на челу са господином Ериком Бланштетом и господином Владом Марковићем,
6) Општина "Вождовац",
7) Предузеће"С.Р.М.А.",
8) Предузеће "Острог".
.
...До сада је било тако. Захваљујем се свим оним члановима одреда који су те "давне" 2002. прихватили моју идеју, као и свим оним члановима нашег одреда који су се својски трудили да реализујемо сваку нашу акцију, да лепо угостимо госте и да нам акција буде овако лепа.
.
П.С.: Ако неко има неку сугестију коју нам до сада није казао може то урадити у коментару овог поста.
Поносни члан Одреда "Свети Сава"
                                                                                   Дарко Колаковић
.

Нема коментара: