четвртак, 28. мај 2009.

ШАБАЦ 2009. - ИЗВИЂАЧКИ ЈУБИЛЕЈИ

.
.
22. – 24.маја извиђачи Шабца су имали интересантну акцију: три дана камповања уз пратећи богат програм .
Први дан свечано отварање.
Други дан такмичарски: орјентационо такмичење извиђача; такмичење брђана у дисциплинама: пецање, стрељаштво, веслање, натезање конопца, кување рибље чорбе и у вечерњим часовима присуствовање Скупштини шабачких извиђача .
Трећи дан: Проглашење победника и свечано затварање акције.
Због оправданих разлога (школске обавезе, радни дани за неке чланове екипе), нисмо могли да учествујемо сва три дана. Уз одобрење домаћина, организовали смо се да одемо бар тај други, такмичарски дан, са екипом брђана.
Из Београда смо кренули у 7 сати, да бисмо у Шабац стигли на време. Шатори су подигнути у лепом парку близу обале Саве. Јарбол са државном заставом, капија, уредно постављени шатори, одредске заставе. Издалека се видело да је то извиђачка акција.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Испоставило се да смо поранили, јер је такмичење у пецању, првој дисциплини, почело око 10:30. Немања је ''засукао'' ногавице и храбро загазио у Саву.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

Следећа дисциплина је било стрељаштво. У кругу парка је стрељана Саобраћајне полиције. Пуцало се из пиштоља у кружну мету. Инструктор полиције нам је детаљно објаснио како се рукује оружјем, мере опрезности и како ће тећи такмичење. Два пробна метка и три за пласман. Наши такмичари, Јован Еленов и Горан Ивковић су постигли добар резултат, а трећи, Милић Глишић је оборио све рекорде. Погодио је сајлу која повлачи мету, оборио мету, направио ршум. Колико нам је било жао, више нам је било невероватно да је извео такав погодак. То је подигло наше расположење, а и других такмичара, тако да је било и шале и смеха.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Марији је инструктор дозволио да пуца ван категорије. Постигла је завидан број кругова.
.
Следећа дисциплина је било веслање. Приметили смо да су се извиђачи вратили са стазе и да су завршавали своје задатке. Чекали смо да преко разгласа објаве почетак нове дисциплине, али домаћини су нас позивали на ручак.
Време је брзо прошло, рибљу чорбу још нисмо ни почели да кувамо, схватили смо да не можемо даље чекати. Захвалили смо се домаћинима, поздравили се, и нажалост, морали да кренемо назад у Београд.
Пре поласка, пар снимака за успомену, и жељу да идуће године будемо у могућности да испратимо целу акцију.
.

.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Јован Еленов, Милић Глишић, Марија Ивковић, Горан Ивковић, Драгомир Ђинђић, Дарко Колаковић, Бановић Златица и Немања Смиљковић.
.

среда, 6. мај 2009.

ЗАВРШЕНА 8.СМОТРА САВЕЗА ИЗВИЂАЧА БЕОГРАДА

.
. Нажалост, ове године нисмо били у могућности да учествујемо на смотри Савеза извиђача Београда. То не значи да нисмо пратили шта се на смотри догађало. Знамо да је била одлично организована, да је било преко 400 учесника, да је било много гостију, како из других градова из Србије, тако и из других република бивше Југославије: из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, са Косова и Метохије. Гости су били и представници скаута Француске.

У београдском дневном листу ''ДАНАС'', такође је најављена наша смотра.
..
''Izviđači na Adi
Savez izviđača Beograda za prvomajske praznike organizuje tradicionalnu smotru izviđača Beograda. Akcija će se održati od 30. aprila do 3. maja na terenima Ade Ciganlije pored kupatila „Beograd“. Na Smotri će učestvovati preko 400 izviđača iz Beograda 100 izviđača iz drugih krajeva Srbije, kao i iz Crne Gore, Republike Srpske, BiH, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Rumunije.
Tokom trodnevnog boravka u šatorskom naselju na Adi Ciganliji izviđači će se družiti, igrati i takmičiti u raznim izviđačkim disciplinama. Izviđači Beograda kao dobri domaćini napravili su sadržajan program za goste iz unutrašnjosti i drugih zemalja. Želja nam je da oni obiđu i vide ono što je najvrednije u Beogradu. Smotra je prilika za dogovor o izviđačkoj saradnji u budućnosti, posebno dogovor o susretu skauta glavnih gradova balkanskih zemalja i jugoistočne Evrope. Pokrovitelj Smotre je Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu. Značajnu podršku održavanju Smotre pružili su JP „Zelenilo Beograd“, JP „Ada Ciganlija“ i druge ustanove.
Dnevni list „DANAS”, 29.april 2009.god. ''

Да покажемо и сликом како је било ове године на Ади Циганлији!!!!!!!!!!

Отварање Смотре, 1.мај 2009.год.:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Сликали смо се са гостима.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Дружили смо се:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Затварање смотре, 3.мај 2009.год.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Смотра је завршена, застава је спуштена.
Поздрав до идуће године, а трудићемо се да и ми учествујемо на Деветој смотри.
.