среда, 6. мај 2009.

ЗАВРШЕНА 8.СМОТРА САВЕЗА ИЗВИЂАЧА БЕОГРАДА

.
. Нажалост, ове године нисмо били у могућности да учествујемо на смотри Савеза извиђача Београда. То не значи да нисмо пратили шта се на смотри догађало. Знамо да је била одлично организована, да је било преко 400 учесника, да је било много гостију, како из других градова из Србије, тако и из других република бивше Југославије: из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, са Косова и Метохије. Гости су били и представници скаута Француске.

У београдском дневном листу ''ДАНАС'', такође је најављена наша смотра.
..
''Izviđači na Adi
Savez izviđača Beograda za prvomajske praznike organizuje tradicionalnu smotru izviđača Beograda. Akcija će se održati od 30. aprila do 3. maja na terenima Ade Ciganlije pored kupatila „Beograd“. Na Smotri će učestvovati preko 400 izviđača iz Beograda 100 izviđača iz drugih krajeva Srbije, kao i iz Crne Gore, Republike Srpske, BiH, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Rumunije.
Tokom trodnevnog boravka u šatorskom naselju na Adi Ciganliji izviđači će se družiti, igrati i takmičiti u raznim izviđačkim disciplinama. Izviđači Beograda kao dobri domaćini napravili su sadržajan program za goste iz unutrašnjosti i drugih zemalja. Želja nam je da oni obiđu i vide ono što je najvrednije u Beogradu. Smotra je prilika za dogovor o izviđačkoj saradnji u budućnosti, posebno dogovor o susretu skauta glavnih gradova balkanskih zemalja i jugoistočne Evrope. Pokrovitelj Smotre je Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu. Značajnu podršku održavanju Smotre pružili su JP „Zelenilo Beograd“, JP „Ada Ciganlija“ i druge ustanove.
Dnevni list „DANAS”, 29.april 2009.god. ''

Да покажемо и сликом како је било ове године на Ади Циганлији!!!!!!!!!!

Отварање Смотре, 1.мај 2009.год.:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Сликали смо се са гостима.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Дружили смо се:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Затварање смотре, 3.мај 2009.год.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Смотра је завршена, застава је спуштена.
Поздрав до идуће године, а трудићемо се да и ми учествујемо на Деветој смотри.
.