недеља, 16. децембар 2012.

ОДРЖАНА ОДРЕДСКА СКУПШТИНА

.
У петак, 14. децембра, одржана је редовна изборна седница Скупштине одреда.  На жалост, због предстојећих новогодишњих, школских, пословних и других обавеза чланова одреда нисмо могли да одредимо други термин за одржавање Скупштине (неки викенд на пример) па смо морали радни дан. Седница је, као што је и најављено, одржана у Галерији Дома " Ј.Ј.-Змај".
.
 
.
Након поздравне речи председника Скупштине одреда Николе Поповића, изгласан је једногласно дневни ред а након тога, прешло се на рад по тачкама. Избор чланова верификационе комисије, па усвајање њиховог Извештаја, затим избор чланова радног Председништва.
.
.
Усвојени су Извештаји о раду одреда, Финансијски извештај, Извештај Надзорног одбора, План рада за 2013. годину, Финансијски план за наредни период. Присутни су се сложили да је највећи успех одреда у протеклом периоду био добијање Звања "Одред орлова за 2012 годину" као и знатан број акција и активности које је одред организовао и на којима је учествовао.
.
 Најзначајнија активност одреда је свакако организовање акције "Извиђачи певају", као и организовање табора, бивка, 2 излета и викенда. Учествовали смо на свим акцијама у организацији СИБ-а, на акцијама наших пријатеља из одреда "Михајловац", "Васа Чарапић", а стигли смо и до Старчева, Велике Плане, Смедеревске Паланке, Ниша, "Извиђачког строја" у Ивањици, Бања Луке. Да смо имали могућности учествовали би и на акцијама у Зајечару, Осипаоници, Крагујевцу, на акцији "Чочета".
.
.
 .
.
.
Затим су на ред дошла кадровска питања. Део досадашњег руководства одреда је добило подршку од присутних делегата за даље руковођење одредом а изабрани су и неки нови чланови Управе, иначе дугогодишњи чланови одреда. Изабрани су нови чланови Надзорног одбора као и чланови Савета одреда. Присутнима је представљен и нови Начелник одреда, брђанин Адис Голош.
.
.
Након тога је дошао моменат када смо се доделом Плакета и Захвалница одред, захвалили пријатељима одреда "За сву несебичну помоћ у раду одреда".
.
За највредније чланове у протеклом периоду изабрани су старија планинка Сандра Бранковић,
.

.

.
 старији извиђачи Никола Јовановић,
.
водник Ален Ћулаховић,

.
и млађи извиђач Никола Марковић.
.
.
 .
Неки пријатељи одреда су нам били у гостима а неки, опет због обавеза (радни дан), нису.
.
Пред сам крај Скупштине,  у оном свечаном делу, најмлађи чланови одреда су се послужили посластицама које је за њих обезбедила госпођа Весна Ранковић   (анђео чувар одреда)
.
.
 и председник Скупштине одреда Никола Поповић.
.
.
.
Општи утисак свих чланова одреда је:
.
"Ако не више у 2013. години, оно макар, било,
 поновило се све из 2012.године".
.

Нема коментара: