субота, 28. јануар 2012.

СВЕТОСАВСКИ СУСРЕТИ - ИЗВИЂАЧИ ПЕВАЈУ - I део

Тачно 278 извиђача и планинки учествовало је на нашој акцији, одржаној 28. јануара 2012. год. Било је то још једно успешно извиђачко сусретање, дружење на акцији која слави извиђачко певање и песму. Извиђачи су песмом прославили дан Светог Саве. Прва међу песмама била је Светосавска химна.

Акција је одржана у Раковици, у делу Београда који се сваким даном мења. Раковица дуги низ година држи рекорд по броју извиђача у Београду. У овој општини живе људи који су деценијама активно радили и раде у извиђачкој организацији и који су били или јесу чланови одреда извиђача ''Чоче'', ''Буха'', ''Анета'', ''Ћићко'', ''Зага'' и ''Корчагин''.

Извиђаче је на почетку бираним речима поздравио Милан Рафаиловић, старешина Савеза извиђача Београда.

Акцију је отворио Зоран Миленковић Клића, члан Општинског већа Раковице, иначе дугогодишњи истакнути руководилац извиђачке организације у Раковици. Он је био један од оних који је седамдесетих година покренуо и организовао акцију која се звала Смотра извиђачких хорова.

Центар за културу Раковица уступио је извиђачима бесплатно свој простор који је оцењен као идеалан.

Непосредни организатор акције је одред извиђача ''Свети Сава''. Захваљујемо се свима који помажу нашем одреду,управницима и васпитачима који су присуствовали нашој прослави.

Поносни смо на нашу акцију ''Светосавски сусретри – извиђачи певају'' и због тога што је она прва у низу извиђачких догађаја, она на неки начин најављује богату извиђачку активност током године. Одред је основан на прекретници два миленијума. Успешно ради ево већ 12 година: био је на свим смотрама Савеза извиђача Србије и Београда које су одржане од 2000. године до данас, стекао је многобројне пријатеље широм Србије захваљујући својој активности и учешћу на многобројним извиђачким акцијама.

Жири који је оцењивао извиђачке песме чиниле су три даме: Божидарка Дара Михајиловић, музички педагог и дугогодишњи члан извиђачке организације у одреду ''Тихомир Миловановић Тика'' из Сремчице; Данијела Јојић, извиђачки вођа из одреда ''Надел'' из Старчева и Златица Бановић, извиђач ветеран из одреда ''Свети Сава''.

Посебна драж ове акције је то што су на њима увек најбројнији, највеселији и најлепше певају полетарци.

На овогодишњим Сусретима учествовали су одреди извиђача: ''Морава'' Трновче, ''Стари храст'' Лозовик, ''15. Мај'', и ''10. Октобар'' из општине Велика Плана, ''Бошко Ђуричић'' из Јагодине, ''Надел'' из Старчева и Београдски одреди: ''Ратко Вујовић Чоче'', ''Франце Прешерн'', ''Васа Чарапић'', ''Миодраг Миловановић Луне'', ''Стефан Дечански'', ''Вождовац'' и ''Свети Сава'', као организатор.


Затварајући акцију, Дарко Колаковић, старешина одреда пожелео је извиђачима срећну и успешну извиђачку годину и поручио да ће наредни сусрети бити у сваком погледу унапређени.

У другом делу показаћемо вам наступ екипа, пласмане и поделу диплома и пехара.

На нашем FaceBook профилу објавићемо ове и још фотографија које нису могле да стану на овај Блог.

Нема коментара: