недеља, 29. март 2009.

" РОЂЕНДАНЦИ "

.
Као и увек кад смо са пријатељима из ОИ"Северац", дружење је супер. Тако је и било на прослави њиховог 10-ог рођендана. Иако се време својски трудило да нам поквари расположење, то се није десило.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Светланин пасуљ је био одличан.
.
Супер смо се провели, домаћини су нас лепо угостили, све у свему што се тиче "Северца" ништа ново. Лепо као и увек.
.
Од домаћина смо добили и предиван ручно израђен поклон.
.
.
. .....


Да нас је неко са стране гледао чудио би се и дивио. Чудио би се чињеницом да се знамо дуго година и да се још увек лепо дружимо, а дивио би се униформисаним извиђачима којима ни суморан кишовит дан не може да поквари расположење. Надамо се да ћемо и на прослави њиховог 20-ог рођендана исто овако уживати.
Наш одред су представљали: Весна, Злата, Јека, Пеђа, Оги и Дарко.
Наше дружење, на својим фотографијама, овековечио, Огњен.
.

субота, 28. март 2009.

" ПРОШАО ПОВЕТАРАЦ "

.

На акцији су учествовала 2 наша јата.

Јато "Снежни клинци" и

Јато "Опасна деца"..
...... ..............................................................................

.

.

.

.

.

.

.

.

Чланови првог јата су били: Аца, Марина, Јована, Милица и Лука (предводник Немања) ..

.





..
.
.
.
.

.
.


.

.

.

а другог: Деки, Зорка, Алекса, Мирко, Марко и Бора (предводник Оги).
.







......
.
.
.

.

.

.

Чланови оба јата
.
Веровали или не, на акцији је било много лепо. Цртали смо, правили извиђача од рециклираног материјала, правили и фарбали кућице за птице, играли између две ватре, вукли конопац, пролазили стазу са препрекама, певали, свирали, лепо се дружили и ... у ствари, погледајте слике, све ће Вам бити јасно.
.....













































.
















.








.

......
Данашњи дан упамтићемо и по томе што смо и званично добили нове-старе чланове. Кажем нове, зато што су данас дали обећање а старе зато што им ово није била прва акција. Дакле, Обећање су дали: Марко, Аца, Марина, Зорица, Бора, Лука, Алекса и Јована. ЧЕСТИТАМО.

..

Завет полетараца:

''Обећавам да ћу волети своју отаџбину,
да ћу трагати за највећом истином и љубављу,
да ћу добро учити и бити вредан
и да ћу свакога дана учинити нешто корисно''.

..... .


На крају знајте још и ово:
1) да би нам било лепо пуно нам је помогла васпитач Марија;
2) Оги и Немања су СУПЕР водили полетарце;
3) укупно је било 14 јата из 7 одреда, укупно 105 полетараца.
4) Са нама је био и чика Ниџа.
...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Јата су на и са акције превезли чика Драган и Дарко.
..

" ПОЗИВ НА РОЂЕНДАН "

Ових дана Одред извиђача "Северац" је прославио свој ДЕСЕТИ рођендан и то ће обележити пригодном прославом у недељу 29.3.2009.г. Наш одред је позван да присуствује обележавању тог јубилеја и почаствовани смо позивом.Сви заинтересовани (првих пет) који желе да иду на рођендан ОИ"Северац" нека се пријаве Дарку.Слике и извештај са рођендана следе .

" ПОЛЕТАРАЦ - ПОВЕТАРАЦ "

У суботу 28.03.2009.г. Одред извиђача"Јавор"са Новог Београда организује акцију "ПОЛЕТАРАЦ-ПОВЕТАРАЦ".Акција је намењена најмлађим члановима наше организације и састоји се од низа едукативних радионица.Почиње у 10 часова а завршава се у 15.30 часова.Извештај са сликама следи.

недеља, 22. март 2009.

" ЛЕТ ОРЛОВА ДО АЛЕКСИНЦА И НАЗАД "

.
Као што је и најављено, у суботу смо били у Алексинцу. Кренули смо ујутру у 07 часова, аутобусом који је организовао СИБ. До аутобуса је наше најмлађе превезао чика Драган. Пут Алексинца кренули су следећи чланови нашег одреда: Пеђа, Мића, Оги, Вања, Раде, Михајло, Марина, Јована, Милица и Дарко. Интересената је било више: (Милош, Ђики, Аца, Злата, Сале, Марко, Данило), али, како смо добили само 10 места у аутобусу, одлучили смо да на пут иду најмлађи чланови одреда, којима је ово први пут да буду на таквој манифестацији.
.

.

















.
.
У аутобусу су са нама били и наши другови из одреда "Р.В.-Чоче" и "Васа Чарапић". Пут је био дуг (јер смо желели да што пре стигнемо у Алексинац), па су млађи време прекратили спавањем а старији препричавањем догодовштина са ранијих акција. Кад смо стигли, одмах смо ушли у Дом културе где се манифестација одржавала и заузели места.
Манифестација је почела тако што је локално КУД отпевало државну химну и још 2 песме а затим старешина Одреда из Алексинца поздравио присутне.
Протоколом акције одређено је да признања прво приме награђене јединице.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Из сваке јединице су на бину излазила по два члана са одредском заставом, на коју је Старешина Савеза стављао ленту.
.












.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
После доделе признања најбољим јединицама на ред су дошли најбољи појединци.
.
.























.

..

Како је наш Џони тог дана полагао свечану заклетву (честитамо)а Јека била код њега на заклетви, признања су уместо њих примили Оги и Дарко. Након тога почео је културно-забавни програм.
По завршетку програма прошетали смо се Алексинцем и отишли на леп ручак. На инсистирање наших најмлађих чланова после ручка смо их одвели у оближњи паркић где су се играли до пред сам полазак назад.


















.

.

Са поласком се доста каснило јер се седница Старешинства СИС (која је почела после после ручка)одужила.
У Београд смо се вратили око 19.30ч. Били смо уморни од пута и сретни због добијених признања.
.





















На крају напомињемо да велику захвалност дугујемо директору Центра г-дину Зорану Милачићу који је и овог пута био уз одред и омогућио одлазак у Алексинац.
.

недеља, 15. март 2009.

"ОРЛОВИ ЈОШ УВЕК ЛЕТЕ"

У Алексинцу ће се 21.03.2009.године одржати "Извиђачки строј". У том строју ће бити и чланови нашег одреда. Али не као гости, него као одред који је добио то признање. Да, добро сте чули. Један од одреда који је добио то признање је и НАШ ОДРЕД. Сви који су у 2008.г. учествовали у раду одреда на било који начин, у припремању акција, као и они који су учествовали у реализацији истих, знају да није било лако. Али, труд се исплатио. ЧЕСТИТАМО.

И то није све. Признање "Извиђач орао" добили су наши Јека и Џони. После толико година преданог рада у одреду добили су заслужено признање. ЧЕСТИТАМО.

Дакле, сви који не радите, који немате школске, породичне или друге обавезе, облачите униформе и спремајте се за Алексинац. Сви заинтересовани су обавезни да се јаве Аци до 17.03. и на тај начин резервишу себи место у бус-у.
Слике следе.

среда, 11. март 2009.

ИЗ УНИФОРМЕ У УНИФОРМУ

.
У понедељак 02.03.2009.године, наш члан Никола Стевановић, алијас Џони, отишао је на редовно одслужење војног рока. Он није као неки, па да буде цивилни војник, већ је од оних правих, у униформи са пушком. Овим путем му честитамо на таквој одлуци и желимо му лепе и сретне војничке дане.
Управа одреда, Штаб и сви чланови.

П.С.: Џони немој да будеш шкрт на знању. Покажи шта знаш.

П.С.2: Честитамо ти на добијању звања " Орла ".

П.С.3: С`обзиром да је и одред добио звање " Одред орлова ", а да је уручење истог дана као и твоја заклетва, не замери што нећемо доћи на заклетву.

П.С.4: Немој да заборавиш: Смотра СИБ-а је од 30.4.-03.05.`09.г. - видимо се.
.