недеља, 22. март 2009.

" ЛЕТ ОРЛОВА ДО АЛЕКСИНЦА И НАЗАД "

.
Као што је и најављено, у суботу смо били у Алексинцу. Кренули смо ујутру у 07 часова, аутобусом који је организовао СИБ. До аутобуса је наше најмлађе превезао чика Драган. Пут Алексинца кренули су следећи чланови нашег одреда: Пеђа, Мића, Оги, Вања, Раде, Михајло, Марина, Јована, Милица и Дарко. Интересената је било више: (Милош, Ђики, Аца, Злата, Сале, Марко, Данило), али, како смо добили само 10 места у аутобусу, одлучили смо да на пут иду најмлађи чланови одреда, којима је ово први пут да буду на таквој манифестацији.
.

.

















.
.
У аутобусу су са нама били и наши другови из одреда "Р.В.-Чоче" и "Васа Чарапић". Пут је био дуг (јер смо желели да што пре стигнемо у Алексинац), па су млађи време прекратили спавањем а старији препричавањем догодовштина са ранијих акција. Кад смо стигли, одмах смо ушли у Дом културе где се манифестација одржавала и заузели места.
Манифестација је почела тако што је локално КУД отпевало државну химну и још 2 песме а затим старешина Одреда из Алексинца поздравио присутне.
Протоколом акције одређено је да признања прво приме награђене јединице.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Из сваке јединице су на бину излазила по два члана са одредском заставом, на коју је Старешина Савеза стављао ленту.
.












.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
После доделе признања најбољим јединицама на ред су дошли најбољи појединци.
.
.























.

..

Како је наш Џони тог дана полагао свечану заклетву (честитамо)а Јека била код њега на заклетви, признања су уместо њих примили Оги и Дарко. Након тога почео је културно-забавни програм.
По завршетку програма прошетали смо се Алексинцем и отишли на леп ручак. На инсистирање наших најмлађих чланова после ручка смо их одвели у оближњи паркић где су се играли до пред сам полазак назад.


















.

.

Са поласком се доста каснило јер се седница Старешинства СИС (која је почела после после ручка)одужила.
У Београд смо се вратили око 19.30ч. Били смо уморни од пута и сретни због добијених признања.
.





















На крају напомињемо да велику захвалност дугујемо директору Центра г-дину Зорану Милачићу који је и овог пута био уз одред и омогућио одлазак у Алексинац.
.

1 коментар:

Miloš Banduka је рекао...

Ma nema šta pravi odred. Svaka čast odredu, a naravno Jeci i Džoniju!!!!!