четвртак, 5. мај 2011.

СМОТРА САВЕЗА ИЗВИЂАЧА БЕОГРАДА - "АДА 2011"

.

Завршена је још једна традиционална Смотра СИБ-а. Различита од других јер је организована на "наш"рођендан, и то не било који, него 100-ти.
Смотру је отворио вишегодишњи старешина СИБ-а Бранко Давидовић, испред Скупштине града Београда.


Шетњом кроз град до Студентског парка, београдски извиђачи и гости су показали грађанима Београђанима да међу њима има доста извиђача, малих, младих, старијих који ове године славе 100 година од оснивања у Србији ове, у свету најмасовније волонтерске урганизације која окупља и брине о младима. Из Студентског парка смо отишли на Аду, на Смотру.

Наш одред је учествовао са 38 чланова. Друштво мало, али одабрано. Хвала васпитачима Мићи и Бојани који су одвојили време да најмлађи наши чланови дођу на смотру.

Вишедневна смотра подразумева и доста активности. Трудили смо се да дамо максимум од себе, али и нама и осталим учесницима смотре, лоше време, киша, отежавали су да то и урадимо.

Први су почели волонтери-коначари. Волонтери су били задужени за превоз опреме за штаб Смотре, помагали су око постављања полигона. Били су контролори у току такмичења и "за још понешто у току Смотре", као помоћ при штабу.

Поставили смо шаторе, таборску просторију, трудећи се да што мање нарушимо природни амбијент.

Кухињу нисмо имали јер смо тенду позајмили организаторима Смотре као заштиту од кише за Scout fm radio,с`напоменом да ће нам је вратити до бодовања.

Иста нам није враћена а ми нисмо ни инсистирали јер смо од "одговорног лица"добили обећање да ће имати то у виду приликом бодовања табора.Да нисмо били заузети волонерством табор би био и бољи(увек може боље).Вреди напоменути примедбу коју смо добили приликом бодовања табора а то је да нисмо имали кофу са водом поред ватришта(иако је ватриште било огледно,иако је бедем земље био около ње са све лопатом у близини).Примедба ће нам служити као потсетник за следећу Смотру како исту не би поновили,јер особа која је ову примедбу дала се разуме у пионирство.

Али, наша изложба је оцењена као најбоља на Смотри на шта смо поносни. Добили смо и пехар за то, који ћемо заједно са овом Плакетом и дипломом о учешћу на Смотри додати осталим трофејима који красе наше одредске просторије.

Учешће на активностима

Било је доста пунктова са активностима и искусним контролорима. Наши мали извиђачи су били заинтересовани да обиђу све пунктове, што се види по стикерима које су освајали. Научили су нешто ново.

Било је и опуштања и добре забаве.

У укупном пласману смо заузели четврто место и врло смо поносни.

Милош Васиљевић прима признања за наш одред од Начелника СИБ-а, Горана Филиповића – Фиће.


Поздрав свим извиђачима!

Видимо се и дружимо на некој новој извиђачкој акцији!


З Д Р А В О - З Д Р А В О - З Д Р А В О
.