петак, 31. децембар 2010.

ПРОШЛА ЈЕ ЈОШ ЈЕДНА ГОДИНА - 2010.

.
Joш мало па улазимо у нову, за нас извиђаче, јубиларну годину.
1911 - 2011
СТО ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ИЗВИЂАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У СРБИЈИ
.
Чека нас много посла, јер ова, наступајућа година мора бити посебна. Са претходном смо задовољни, иако увек може боље. Дружили смо се са другим одредима, извиђачима, такмичили се, учили. Где год смо гостовали, да нам је било лепо, било је. Да су домаћини свуда били на нивоу, били су. Да смо учествовали на свим акцијама које смо планирали (Осипаоница, Стајићево, Лазаревац...) не бисмо имали за чим да жалимо. Овако ...
.
Да се бар сликом подсетимо једног дружења које смо пропустили:
Осипаоница - БОСТАНИЈАДА

Како лепо звучи, 31. децембра!

ДА ЗДРАВИ, СРЕЋНИ, РАДНО, УСПЕШНО УЂЕМО И ЗАВРШИМО ЈУБИЛАРНУ ГОДИНУ
.

недеља, 26. децембар 2010.

ПОЛЕТАРЧЕВА НОВОГОДИШЊА ЈЕЛКА 2010.год

.
Преузели смо текстове са Интернет презентације СИБ. Старији извиђачи су се са пуно љубави и пажње обратили београдским полератцима. Сувишно је било шта паписати.


"Полетарци и пчелице из свих београдских општина позвани су да учествују на малој свечаности уочи наступајућих новогодишњих празника.

Нећемо правити маскембал и друге садржаје којих има у многим срединама. Ми ћемо посетити једно од најлепших здања у нашој држави, ту организовати свечаност и почастити се новогодишњим даровима.

Позивамо полетарце и пчелице из сваког одреда да припреме пригодан порограм у трајању од неколико минута, да се пријаве и одазову на акцију". (Са сајта izvidjacibeograda.org.rs)

.

"Београдским полетарцима и пчелицама ће у сећању остати и лепи тренуци проведени 26. децембра 2010. године у Дому Народне скупштине Републике Србије, једној од најлепших палата у Београду". (Са сајта izvidjacibeograda.org.rs)

"У оквиру акције Полетарчева новогодишња јелка око 150 полетараца из дванаест одреда село је у клупе народних посланика, одакле су љубазним домаћинима постављали права посланичка питања. Полетарци су се окупили у вестибилу здања Скупштине где су отпевали државну и извиђачку химну". (Са FaceBоок-а “Полетарчева јелка“)

.