четвртак, 24. јун 2010.

12. МЕМОРИЈАЛНИ КУП - ''ГОРАН ОСТОЈИЋ'' - ЈАГОДИНА

.
Спремамо се за велику акцију Одреда извиђача ''Бошко Ђуричић'' и целог града, Јагодине. Желимо да се више информишемо о овом успешном одреду, о Меморијалном купу. На њиховој Интернет презентацији нашли смо ову стару, вредну фотографију и информацију. Надамо се да нам неће замерити што је објављујемо у овом прилогу. Ретко к
оји одред има тако дугу традицију, успешну, а још мање и доказ о свом оснивању. Част нам је да учествујемо у акцијама овако успешног одреда, а да се и похвалимо нашим успехом.
Речи нису потребне, слика говори све:
.


.









.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ЧЕСТИТАМО ЗА 55-ту ГОДИНУ УСПЕШНОГ РАДА ОДРЕДА
.
Овог маја смо се окупили другим поводом:
12. МЕМОРИЈАЛНИ КУП
''ПОТПУКОВНИК ГОРАН ОСТОЈИЋ И СВИ ПАЛИ БОРЦИ''
који се традиционално одржава у Јагодини сваке године, као успомена на легендарног начелника штаба 63. падобранске бригаде који је трагично изгубио живот 1999. године на Косову и Метохији, и све пале борце из овог града.
Осим програма који организује Ваздухопловни савез,(Скокови падобраном, параглајдинг, Аеро митинг за грађанство), манифестацији се придружују и звиђачи својом акцијом

''ИЗВИЂАЧКИ ВИШЕБОЈ''
који су организовали наши пријатељи из одреда извиђача "Бошко Ђуричић" из Јагодине, који су уједно били и наши домаћини тога дана.
.
У почетку се чинило да ће такмичење проћи без икаквих проблема, али киша је стала на пут организаторима и онемогућила излазак на стазу,који је био планиран у дисциплини оријентационог такмичења. Наравно, домаћини нису дозволили да то утиче на даљи ток програма и тако је одлично организован и успешно изведен извиђачки вишебој у спортској сали ЈАЅЅА.
.
.
Што због лошег времена, што због послобних обавеза неколицине чланова нашег одреда, на такмичење смо отишли васпитач Мића, Дарко и ја. Да би такмичарски дух био потпун повели смо и једно појачање ( што се не би рекло по броју година али по искуству да ), нашег пријатеља Нијаза из Одреда "Северац". Ова сарадња већ постаје традиционална. На такмичењу смо се добро држали, било је ту мучења, размишљања и презнојавања, али смо успели да се изборимо са свим задацима и освојимо прво место . У укупном пласману извиђачкомг вишебоја били смо други, али само зато што нисмо учествовали у свим такмичарским дисциплинама, због већ наведених проблема.
Поред свих извиђачких дисциплина и такмичења, организатори су обезбедили и посету музеју воштаних фигура и зоолошком врту. Стварно, сјајно смо се провели!
.








.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Имали смо и велику част да се упознамо и сликамо са мајком пок. Горана Остојића, од које смо на поклон добили и књигу "Горан" са посветом. Хвала!
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Још једном треба похвалити одличну организацију и напоменути да је домаћин обезбедио медаље за све учеснике и пехаре за свако од прва три места.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
И ми смо донели доста трофеја да красе наше одредске просторије.
.
.
.Посебно похвала организаторима што су обезбедили да сваки учесник ове акције, без обзира на успех и пласман, добије ДИПЛОМУ за учешће на 12. Моморијалном купу, за личну колекцију, успомену, захвалност, а Одред , ЗАХВАЛНИЦУ.
.
.

.Захваљујемо се на гостопримству и надамо
се поновном сусрету и дружењу!!
Начелник одреда:
Никола Стевановић
.